HTML

ReadIN

Könyvekről másképp:-)

Friss topikok

  • kadarc: az előbb rájöttem, hogy mit akarok ide kommentelni...de csak holnap írom meg. Ez azért van, mert i... (2012.04.05. 23:38) A könyvespolc Michelin csillagai
  • Carmenère: Valóban tökéletes vizuális élményt nyújt ez a válogatás; és ugyan a teljes tartalmát (sajnos még) ... (2012.03.05. 14:38) Somewhere over the rainbow

Sorokon kívül

2012.05.11. 18:48 krukorica

Agyban nagy - szemrevaló szériák 1.

Címkék: Vintage CardonWebb RandomHouse OliverSacks

Nem vagyok könyvválogatás rajongó, de kétség kívül voltak nekem is nagy kedvenceim a Búvár könyvek és Modern Könyvtár darabjaiból is. Persze abban az időben inkább a tartalom kötött le és nem volt igazán fontos, hogy a polcon hogyan mutatnak a könyvek. A blogon ezzel a bejegyzéssel egy több részes szériát indítok a szép könyvsorozatoknak.

cover4.jpg cover3.jpg

 

Az első gyöngyszem Cardon Webb munkája. A Vintage adta ki tavaly év végén a Random House gondozásában. A sorozat írója Oliver Sacks. A könyvek különböző mentális és neurológiai betegségekről szólnak, egy amerikai sztárideggyógyász izgalmas történetei. A téma szerintem izgalmas, és hálás feladat lehetett a borítók elkészítése.

cover1.jpg cover5.jpg

 

A grafika különlegessége, hogy a hat könyv külön-külön is jól mutat a könyvespolcon, de együtt még inkább. A borítók egymás mellett egy emberi fejet abrázolnak. Annak, a címre vonatkozó különleges mentális problémáival. A szép, tablószerű design majdnem el sem készült, mert a Webb által benyújott első verzió nem nyerte el a Vintage vezető tervezőinek a tetszését. Szerencsére, mondhatjuk most, mert így a művész tovább törhette a fejét. Az eredeti tervek egy 19.századi orvosi könyvre hasonlítottak, de a tárgyalások során hamar modernizálódott az ötlet. A forma ezúttal szerintem nem igazán praktikus, hacsak valaki nem rendelkezik hatalmas falfelületekkel. Mindenesetre a könyvesboltokban biztos könyebben ellcsábítja a vásárlókat a 6 könyv együttes külseje és én is egy kis agytornával gyarapíthattam a blogomat:-)

oliver_sacks_tablo.jpg


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvdesign.blog.hu/api/trackback/id/tr814502526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása