HTML

ReadIN

Könyvekről másképp:-)

Friss topikok

  • kadarc: az előbb rájöttem, hogy mit akarok ide kommentelni...de csak holnap írom meg. Ez azért van, mert i... (2012.04.05. 23:38) A könyvespolc Michelin csillagai
  • Carmenère: Valóban tökéletes vizuális élményt nyújt ez a válogatás; és ugyan a teljes tartalmát (sajnos még) ... (2012.03.05. 14:38) Somewhere over the rainbow

Sorokon kívül

2012.05.10. 17:56 krukorica

Az év és a világ legszebb ízei

Címkék: olasz india szakácskönyv IACP Penguin

Kiosztották idén is az év legjobb szakácskönyveinek járó, neves IACP (The International Association of Culinary Professionals) díjait. A mezőny erős volt, a nyertes könyvek szépek. Persze mint mindig, ízlések és pofonok..

tastingindiaboritokicsi.jpgartofpastaborito.jpg

Az év legjobb szakácskönyve India ízeit csempészi a konyhapolcra. A főzéssel és különleges fűszerekkel csak a bátrabbak próbálkoznak valószínűleg. A Tasting India 250 receptet tartalmaz. Szerzője a már több szép szakácskönyvet is jegyző Christine Manfield. Az ausztrál sztárszakács ezen a majdnem  500 oldalon is igyekezett kitenni magáért. A kiadó választással sem sikerült mellényúlnia a séfnek, a Penguin szakácskönyvek szinte mindig gyönyörűek. A képeket Anson Smart készítette.
A könyv kávésasztalnyi mérete már hagy némi kivetnivalót maga után, nem igazán praktikus, ha konyhában kell vele ügyeskedni, valamit a csodálatos sárga borító sem a konyhapultra készült. A Tasting India, inkább képeskönyv és útikönyv, mint praktikus szakácskönyv, bár én a hátizsákomba sem szívesen tartanám miközben felfedezem Indiát. A könyvespolcon viszont csodálatosan mutat.

tasting4.jpg

tasting3.jpg

tasting1.jpg

Az olvasók szerint a legobb szakácskönyv díja az Art of Pastát illeti az idén. A tésztafőzés az olaszok szerint mindig is művészetnek számított, ez a könyv pedig ezt be is bozonyítja. A szerző, aki természetesen olasz, több mint 25 éve él Ausztráliában. Politikusokat és művészeket vett már le a lábukról híres tésztáival. Lucio Galetto idén befőzte magát az egyszerű emberek szívébe is. A könyv  azonban nem csak a tésztáktól különleges, hanem a Luke Sciberras által készített illusztrációktól is. Ai igazi ínyencek számára pedig készült néhány limitált kiadás is, eredeti nyomatokkal, Lucio és Luke aláírsával. Ezt a könyvet is az ausztrál Penguin adta ki, igazán jó évük volt az idén:-)

artofpasta3_1.jpg

artofpasta1.jpg

artofpasta2.jpg


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvdesign.blog.hu/api/trackback/id/tr1004500549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása